עם זאת חשוב לזכור שפירות מכילים כמויות בלתי מבוטלות של סוכר, וטחינתם בשייק מרכזת את כל הסוכר במשקה ששותים בבת אחת. לכן יש להימנע משתיית שייק פירות בכוסות ענקיות, כפי שהוא מוגש בדוכנים רבים.
המרכיבים מגוונים כיד הדמיון, והשמיים הם הגבול. הנה מספר הצעות לכמה מרכיבים לא שגרתיים שישמחו להתארח אצלכם בבלנדר:
אבוקדו - בישראל השימוש באבוקדו במאכלי פירות אינו מקובל, אך אין שום סיבה מוצדקת לכך. טעמו של האבוקדו הבשל נעים ונייטרלי, מרקמו נימוח, והוא מוסיף סמיכות לשייקים מבלי "לגנוב" את ההצגה מפירות שטעמם דומיננטי, כמו תותים או בננות. השומן שבאבוקדו תורם לתחושת שובע לאורך זמן, כך שהשייק הופך ממש לארוחה קלה.
בטטה - טעמה המתקתק של הבטטה משתלב היטב עם פירות ויוגורט, ויוצר שייק סמיך ומשביע במיוחד בצבע כתום עשיר. פשוט אפו את הבטטה בתנור, צננו במשך הלילה ובבוקר חצו אותה והוציאו את תוכנה עם כף.
זרעי חילבה - לצמח החילבה סגולות בריאותיות רבות, לרבות כנוגד חמצון וכתורם לאיזון הסוכר בדם. הזרעים גם עשירים באשלגן ומגנזיום. זרעי חילבה שהושרו במים במשך 48 שעות (יש להחליף את המים כל 12 שעות), מרקמם רך וטעמם נייטרלי וניתן לשלבם בכל שייק פירות מבלי שירגישו בהם כלל.
תוספות מעניינות אחרות הם אגוזים, גרעינים, עשבי תיבול כגון נענע או לימונית, ועוד כיד הדמיון הטובה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה