יום שלישי, 7 ביוני 2016

מודעות - מדוע כדאי לחשוב על מה שאתם אוכלים

המרכיב התודעתי\פסיכולוגי הינו בעל חשיבות קריטית כאשר מדובר בבחירות תזונתיות. כולנו רוצים להיות בריאים ושואפים לתזונה טובה ומאוזנת יותר, אך בפועל רובנו מקבלים החלטות יומיומיות לגבי מה שנכנס אל פינו בכלל בלי להיות מודעים לכך. עלייה במודעות למה שאנו אוכלים יכולה בהחלט לשחרר מצב "תקוע" בו נמצאים אנשים רבים שאומרים "אני משמין ולא יודע למה" או "אני לא מבינה מדוע איני יורדת במשקל". 

אז מה גורם לאנשים לאכול יותר או פחות?

1. אריזות קטנות יותר - בחירה באריזות קטנות מפחיתה את צריכת הקלוריות אפילו ללא ידיעתנו.

2. צלחות קטנות יותר - צלחת גדולה גורמת למנה המונחת בה להיראות קטנה, כך שמוסיפים עוד - ולהפך, צלחת קטנה ומלאה יוצרת תחושה של שפע.

3. פחות מבחר - כאשר מגיעים לאירוע עם מזנון חופשי ומגוון, כמעט מובטח שנאכל יותר (גם אם לוקחים רק מעט מכל מנה) בסופו של דבר, לעומת מצב בו מזמינים מנה אחת מסוימת. 

4. גירוי ויזואלי - מכירים את האמרה המפורסמת, "אם יש רובה על הקיר, בסופו של דבר תהיה יריה"? באותה מידה, אם יש עוגה במקרר, בסופו של דבר היא תיאכל. במקום זאת, בחרו להציג לראווה מזון בריא - כגון קערת פירות באמצע השולחן.

5. אכלו לאט - אנשים שאוכלים לאט, אוכלים פחות וגם נהנים יותר. לוקח למוח כ-20 דקות לקלוט את סימני השובע מן הקיבה. אכילה מהירה גורמת לנו לאכול יותר מדי לפני שהספקנו להבין שבעצם כבר היינו אמורים לשבוע.

6. התרכזו באוכל - אכילה מול מסך או תוך כדי שיחת טלפון מורידה את המודעות לאכילה, את הסיפוק מן האוכל ואת תחושת השובע.

7. הגודל כן קובע - לגודל המנה יש השפעה מכרעת על תחושת השובע. ההשפעה פועלת הן במישור הפסיכולוגי\ויזואלי - גודל המנה - והן במישור התזונתי (יחס קלוריות\נפח); על מנת להמחיש זאת, קערה גדולה של סלט גורמת לתחושת שובע הן מפני שאנו מתרשמים מגודלה, והן מפני שהסלט הינו עשיר בסיבים תזונתיים הסופחים נוזלים ויוצרים תחושת מלאות. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה