יום רביעי, 1 ביוני 2016

איזון רמות הסוכר בדם באופן טבעי

רמה גבוהה של סוכר וחוסר יציבות במאזן הסוכר בדם לא בהכרח מעידים על סוכרת, אך זה בהחלט יכול להצביע על מצב טרום-סוכרתי. לפני שמגיעים למצב בו לא ניתן לאזן את הסוכר ללא טיפול תרופתי, הנה מספר גורמים שעשויים לסייע באיזון הסוכר בדם באופן טבעי.

התעמלו באופן קבוע - התעמלות קבועה עשויה לסייע בירידה במשקל ולהגביר את רגישות התאים לאינסולין. רגישות גבוהה יותר לאינסולין משמעותה שהגלוקוז בדם הופך להיות זמין יותר לתאים ורמתו בדם יורדת. 

אזנו את צריכת הפחמימות - צריכה של כמות פחמימות מרובה בארוחה אחת, במיוחד אם מדובר בפחמימות דלות בסיבים (כדוגמת לחם לבן), עשויה להעלות את רמת הסוכר בדם. הארוחות צריכות להיות מאוזנות מבחינת אבות המזון, וכמות הפחמימות היומית צריכה להתפזר בין כלל הארוחות במהלך היום.

הגבירו את צריכת הסיבים - סיבים מאטים את תהליך עיכול הפחמימות וספיגת הסוכרים לזרם הדם. הן סיבים מסיסים והן סיבים בלתי-מסיסים הינם בעלי תפקיד בעניין, אולם לסיבים מסיסים יש השפעה מרובה יותר. מקורות טובים לסיבים תזונתיים הם ירקות, פירות, קטניות ודגנים שלמים (הנאכלים על קליפתם).

Image result for images high glucose levels

שתו מים - צריכת מים נאותה הינה בעלת תפקיד חשוב ביותר לאיזון רמות הסוכר. במצב של חוסר נוזלים בגוף, מתחיל לפעול ההורמון ואזופרסין, שמעודד את הכבר לייצר גלוקוז ומעלה את רמת הגלוקוז בדם. גם משקאות טבעיים ונטולי קלוריות אחרים, כגון תה צמחים ללא סוכר, הם אפשרות טובה.

שימו לב לגודל המנה - אכלו לאט ותוך מודעות לתהליך האכילה, והימנעו ממזנוני אכול כפי יכולתך. באירועים עם הגשה עצמית, השתמשו בצלחת קטנה ומלאו אותה פעם אחת בלבד. כשמגיעים לקינוחים, בחרו בקינוח אחד בלבד. למרבה המזל, רוב הקינוחים באירועים מוגשים בדרך כלל במנות אישיות קטנות. 

בחרו במזונות עם אינדקס גליקמי נמוך - האינדקס הגליקמי מעיד על תגובת הגלוקוז בדם לצריכת מאכל מסוים. כמות הפחמימות משפיעה, אך גם הסוג שלהן. ישנם מזונות פחממתיים בעלי אינדקס גליקמי נמוך, כגון שיבולת שועל, תירס, בטטות, עדשים וקטניות. 

הימנעו ממתחים - מתח יכול להשפיע על רמות הסוכר בדם. בזמן מתח נפשי, מופרשים ההורמונים גלוקגון וקורטיזול, הגורמים לרמת הסוכר בדם לעלות. 

דאגו לשינה טובה - שינה טובה חשובה לא רק לאיכות החיים ולהרגשה טובה, אלא גם לבריאותכם. מחסור בשינה מגביר את הפרשת הקורטיזול והורמון הגדילה, גורמים שמגבירים תיאבון ועשויים להשפיע גם על רמת הסוכר. 

הקפידו על צריכה נאותה של כרום ומגנזיום - מחקרים מצאו קשר בין רמות נמוכות של כרום ומגנזיום לבין רמת סוכר גבוהה בדם וסוכרת. המנגנון העומד מאחורי תופעה זו עדיין אינו מובן במלואו, אולם בכל אופן כדאי לכלול מזונות עשירים בכרום ומגנזיום בצריכה היומית. מקורות טובים לכרום הם חלמון ביצה, דגנים שלמים, אגוזים, ברוקולי ובשר. מקורות טובים למגנזיום הם ירקות עלים כהים, דגנים שלמים, דגים, בננות ואבוקדו. 

חילבה, לא לתימנים בלבד - קיים קשר מבוסס מחקרית בין צריכת חילבה (גרגרנית יוונית) לבין הורדת רמת הסוכר בדם. זרעי החילבה הינם בעלי טעם נייטרלי וקל מאוד להוסיף אותם למאכלים שונים, מרקים, שייקים וכו', או להכין מטבל חילבה כמיטב המסורת התימנית. על מנת להכין את הזרעים, השרו אותם למשך 24 שעות במים ואחר כך השתמשו בהם בהתאם להעדפתכם.  

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה