יום רביעי, 15 ביוני 2016

פרביוטיקה: ספקו את התזונה האופטימלית לחיידקים מועילים!

פעמים רבות יש בלבול מסוים בין פרו-ביוטיקה ופרה-ביוטיקה. אז בקצרה: חיידקים פרו-ביוטיים הם חיידקים מועילים השוכנים במעי ומסייעים לתהליך העיכול. סיבים פרה-ביוטיים מסייעים לאוכלוסיית החיידקים הטובים ומעודדים את צמיחתם. אוכלוסייה בריאה של חיידקי מעי מונעת עצירות, גזים ובעיות עיכול. 

הנה כמה מזונות שהינם מקורות טובים לסיבים פרה-ביוטיים:

תוצאת תמונה עבור ‪dietary fiber‬‏

עולש - עולש מכיל כ-47% אינולין, סיב תזונתי המעודד את אוכלוסיית חיידקי המעי.

ארטישוק ירושלמי - 76% מן הסיבים התזונתיים בארטישוק ירושלמי מקורם באינולין. ארטישוק ירושלמי עשיר גם באשלגן ובתיאמין.

בצל ושום - אינולין מהווה כ-11% מן הסיבים התזונתיים של הבצל והשום. 6% נוספים הם פרוקטו-אוליגוסכרידים - פחמימה מורכבת בעלת מתיקות טבעית. בצל ושום הם תוספת טעימה ובריאה לכל תבשיל.

כרישה - הכרישה שייכת לאותה משפחה כמו בצל ושום, אולם בעלת אחוז אינולין גבוה יותר - כ-16%. הכרישה מכילה גם כמות גבוהה של פלבונואידים - נוגדי חמצון רבי עוצמה.

בננות - הבננה היא פרי פופולרי ועשיר בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. מספר מחקרים מצביעים על כך שבננות יעילות כנגד גזים ונפיחות במעי.

שיבולת שועל - שיבולת שועל הנה אחת הפחמימות הבריאות ביותר. היא מכילה כמות גבוהה של סיב תזונתי הנקרא בטא-גלוקן, שנמצא כמעכב את תהליך הספיגה ומוריד תיאבון. 

תפוחים - פקטין מהווה כ-50% מן הסיבים התזונתיים שבתפוחים. הפקטין מעודד יצירת בוטיראט, חומצת שומן קצרה המזינה את חיידקי המעי הגס.

פשתן - הסיבים התזונתיים שבזרעי הפשתן מורכבים מכ-30% סיבים מסיסים וכ-70% סיבים בלתי-מסיסים, כמו תאית וליגנין. הסיבים התזונתיים שבזרעי הפשתן מונעים עצירות ומעודדים פעילות מעי תקינה.

צריכת מגוון פירות וירקות תספק שפע של סיבים פרה-ביוטיים מסוגים שונים ותסייע לאוכלוסיית חיידקי המעי המועילים. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה