פעמים רבות יש בלבול מסוים בין פרו-ביוטיקה ופרה-ביוטיקה. אז בקצרה: חיידקים פרו-ביוטיים הם חיידקים מועילים השוכנים במעי ומסייעים לתהליך העיכול. סיבים פרה-ביוטיים מסייעים לאוכלוסיית החיידקים הטובים ומעודדים את צמיחתם. אוכלוסייה בריאה של חיידקי מעי מונעת עצירות, גזים ובעיות עיכול.
הנה כמה מזונות שהינם מקורות טובים לסיבים פרה-ביוטיים:
עולש - עולש מכיל כ-47% אינולין, סיב תזונתי המעודד את אוכלוסיית חיידקי המעי.
ארטישוק ירושלמי - 76% מן הסיבים התזונתיים בארטישוק ירושלמי מקורם באינולין. ארטישוק ירושלמי עשיר גם באשלגן ובתיאמין.
בצל ושום - אינולין מהווה כ-11% מן הסיבים התזונתיים של הבצל והשום. 6% נוספים הם פרוקטו-אוליגוסכרידים - פחמימה מורכבת בעלת מתיקות טבעית. בצל ושום הם תוספת טעימה ובריאה לכל תבשיל.
כרישה - הכרישה שייכת לאותה משפחה כמו בצל ושום, אולם בעלת אחוז אינולין גבוה יותר - כ-16%. הכרישה מכילה גם כמות גבוהה של פלבונואידים - נוגדי חמצון רבי עוצמה.
בננות - הבננה היא פרי פופולרי ועשיר בויטמינים, מינרלים וסיבים תזונתיים. מספר מחקרים מצביעים על כך שבננות יעילות כנגד גזים ונפיחות במעי.
שיבולת שועל - שיבולת שועל הנה אחת הפחמימות הבריאות ביותר. היא מכילה כמות גבוהה של סיב תזונתי הנקרא בטא-גלוקן, שנמצא כמעכב את תהליך הספיגה ומוריד תיאבון.
תפוחים - פקטין מהווה כ-50% מן הסיבים התזונתיים שבתפוחים. הפקטין מעודד יצירת בוטיראט, חומצת שומן קצרה המזינה את חיידקי המעי הגס.
פשתן - הסיבים התזונתיים שבזרעי הפשתן מורכבים מכ-30% סיבים מסיסים וכ-70% סיבים בלתי-מסיסים, כמו תאית וליגנין. הסיבים התזונתיים שבזרעי הפשתן מונעים עצירות ומעודדים פעילות מעי תקינה.
צריכת מגוון פירות וירקות תספק שפע של סיבים פרה-ביוטיים מסוגים שונים ותסייע לאוכלוסיית חיידקי המעי המועילים.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה