לא נעים להיות חולים. הצטננויות ווירוסים גורמים לנו להרגיש לא טוב, מפרים את שגרת חיינו ומונעים מאיתנו להתנהל כרגיל. לרוב, אין מה לעשות חוץ מלנוח, לצבור כוחות ולהרבות בשתייה, אך למרבה המזל קיימים מספר מזונות שעשויים לסייע לנו להחלים יותר מהר:
מרק עוף - מרק עוף ידוע בכינויו "הפניצילין היהודי", ויש לכך סיבה טובה. מרק עוף הינו מקור קל לעיכול של קלוריות, חלבון, ויטמינים ומינרלים, ויש לו גם תכונות אנטי-בקטריאליות בזכות תכולה גבוהה של חומצת האמינו ציסטאין. בנוסף, אדי המרק החם מסעיים בשחרור דרכי הנשימה.
שום - שום משמש ברפואה העממית מזה אלפי שנים. יש לו תכונות אנטי-בקטריאליות, אנטי-ויראליות ואנטי-פטרייתיות. המרכיב הפעיל של השום, אליצין, נהרס בחום, ולכן חשוב לצרוך אותו דווקא חי, לדוגמא בסירופ של שום ודבש. מי שנרתע מאכילת שום חי יכול ליטול כמוסות שום שניתן לרכוש כיום בבתי מרקחת ובחנויות טבע.
תה חם - מלבד אפקט האדים החמים, תה מכיל פוליפנולים - חומרים פעילים שהינם נוגדי חמצון ונוגדי דלקת.
דבש - לדבש תכונות אנטי-בקטריאליות עוצמתיות עד כדי כך שברפואה עממית הוא היה משמש לחבישת פצעים. יש עדויות לכך שדבש מחזק את המערכת החיסונית. הדבר נכון לגבי דבש טבעי שלא עבר תהליך של חימום. הערה: אין לתת דבש לתינוקות מתחת לגיל שנה.
זנגביל - זנגביל טוב במיוחד למחלות ויראליות המלוות בבחילות ו\או הקאות (טוב גם לבחילות בזמן הריון). בנוסף, לזנגביל תכונות של נוגד חמצון ונוגד דלקות. ניתן לצרוך זנגביל טרי או להכין ממנו תה.
יוגורט פרוביוטי - יוגורט עם חיידקים פרוביוטיים טוב במיוחד כאשר נאלצים לקחת אנטיביוטיקה, על מנת למזער את הנזק הנגרם לאוכלוסיית חיידקי המעי. בנוסף, יוגורט הוא מקור בריא, זמין וקל לעיכול של קלוריות, חלבון וסידן.
פירות - פירות יער, תותים, רימונים ופירות אחרים בעלי צבעים עזים מכילים אנטי-אוקסידנטים עוצמתיים המחזקים את מערכות ההגנה של הגוף. פירות הדר עשירים במיוחד בויטמין C - גם הוא מומלץ בעת צינון.
להיות מצוננים זה לא נעים. אבל מנוחה ושתייה מרובה, יחד עם אוכל מזין וקל לעיכול, יכולים לעזור לנו לחזור לשגרה מהר יותר. רפואה שלמה!
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה