יום רביעי, 6 ביולי 2016

מאזן הסידן

הסידן הוא אחד המינרלים החשובים ביותר בגופנו. מלבד תפקידו בבניית העצמות והשיניים, לסידן יש גם תפקיד בבריאות הלב, פעילות השריר והעברת אותות עצביים. עובדה היא כי חלק ניכר מן האוכלוסייה אינו צורך מספיק סידן. 


מוצרי חלב הם המקור הנפוץ והידוע ביותר לסידן, וסידן שמקורו ממוצרי חלב נספג טוב יותר מאשר סידן שמקורו מן הצומח, משום שהסידן שבצמחים יוצר תרכובת עם חומצה אוקסאלית (קלציום אוקסלאט) - מלח בלתי מסיס שעשוי לתרום ליצירת אבנים בכליות. עם זאת, סידן מן הצומח מנוצל טוב יותר כאשר הוא נצרך יחד עם מאכלים עשירים בויטמין C (לדוגמא, תרד עם עגבניות). 

מקורות נוספים לסידן:

זרעים - זרעים רבים מכילים כמות גדולה של סידן, כולל שומשום, צ'יה ופרג.

שעועית - שעועית מכילה כמות יפה של סידן, אך יש להשרותה זמן רב - לפחות 24 שעות, רצוי 48, על מנת לנטרל חלק מן הפיטאטים (היוצרים, כמו אוקסלאטים, תרכובות סידן שלא ניתן לנצלו). 

שקדים - שקדים הם המקור הטוב ביותר לסידן מכל סוג אחר של אגוזים. 30 גרם יספקו כ-8% מן הצריכה היומית המומלצת.

סרדינים - סרדינים משומרים הם מקור מצוין לסידן, היות והם נאכלים על עצמותיהם. כמו כן, סרדינים הם מקור לחלבון איכותי, סלניום, וחומצות שומן מסוג אומגה 3. 

טופו ומוצרי סויה אחרים - טופו הינו מקור מצוין לסידן.

ומה עם מוצרים מועשרים? אינני נוהגת להסתמך על מוצרי מזון שהועשרו בסידן באופן מלאכותי (כמו דגני בוקר). הגישה שלי דוגלת בתפריט המבוסס על מזונות שנאכלים כמה שיותר קרוב למצבם הטבעי. תפריט כזה - בריא, מגוון ומזין - יספק את כל הדרישות התזונתיות. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה