יום שלישי, 9 בפברואר 2016

כיצד תזונה יכולה לעזור להתמודד עם פטריית הקנדידה

פטריית הקנדידה גורמת למגוון בעיות אצל אנשים רבים. הקנדידה היא פטרייה מסוג פטריות השמר, הנמצאת דרך קבע במערכת העיכול שלנו. בדרך כלל היא אינה מזיקה, אך אצל אנשים עם מערכת חיסונית מוחלשת הפטרייה עשויה להתפשט בגוף וליצור שלל סממנים בלתי נעימים, כגון זיהומים בחלל הפה, בנרתיק ובציפורניים. 

לעיתים יש מקום לשימוש במשחה אנטי-פטרייתית או בתרופות, אך ישנם מספר שינויים תזונתיים שיכולים לסייע לכם לבלום את התפשטות הקנדידה ולחזק את המערכת החיסונית שלכם.

הפסקו כליל את צריכת הסוכר - הכוונה לסוכר מכל סוג שהוא המוסף למזונות או לשתייה, ואף למזונות עתירי סוכר באופן טבעי (כמו פירות יבשים). פטריית הקנדידה אוהבת מאוד סוכר ומשגשגת במעיים כאשר סביבתה שופעת סוכרים פשוטים. אמנם גם עמילנים (מדגנים, קטניות או ירקות שורש) מתפרקים לסוכרים בתהליך העיכול, אך עדיין צמצום הסוכרים הפשוטים הנכנסים לגוף מלכתחילה עשויה לבלום את התרבות הקנדידה.

צרכו שמן קוקוס - שמן הקוקוס מורכב ב-50% מחומצה לאורית, חומצת שומן רוויה בעלת תכונות אנטי-פטרייטיות ואנטי-מיקרוביאליות. 

קחו פרוביוטיקה - כגון יוגורט פרוביוטי או תוספים. שימו לב לא להתפתות אחר יוגורט "פרוביוטי" המכיל תוספת סוכר. שום פרוביוטיקה לא תפצה על הנזק הבריאותי בתוספת סוכר, בפרט בעת מתקפת קנדידה.

איכלו שום - השום מכיל אליצין, מרכיב בעל תכונות אנטי-פטרייתיות. 

תוצאת תמונה עבור ‪garlic‬‏

נסו גם כורכום - כורכומין, המרכיב הפעיל בכורכום, נמצא יעיל נגד פטריית הקנדידה בבדיקות מעבדה. אמנם לא נמצאו עדיין תוצאות משמעותיות בבני אדם, אך קצת כורכום עוד לא הזיק לאף אחד.

כל העצות הנ"ל נטולות סיכון ומועילות גם לשיפור הבריאות באופן כללי. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה