בוקר: קערת דגני צ'יריוס עתירי סוכר
ארוחת ביניים: קפה וביסקוויטים בעבודה
צהריים: נקניקיה בלחמניה מהקיוסק ממול, עם פחית קולה
ארוחת ביניים: תה וביסקוויטים בעבודה
ארוחת ערב: פיצה מהמקפיא, מחוממת במיקרוגל
לפעמים אנחנו בוחרים במזון מתועש, עתיר סוכר ושומן טראנס ונטול כל ערך תזונתי מוסף, לא משום שזהו מזון אהוב במיוחד, אלא פשוט כי אין לנו זמן לחפש אלטרנטיבות. מזון כזה לא רק שאינו בריא, הוא אפילו לא טעים, כך שאנו יוצאים לא מסופקים מכל הבחינות.
אין ספק כי בישול בבית, לעומת בחירה במזונות מוכנים, לוקח יותר זמן ומאמץ. בהחלט קל יותר להניח את משולש הפיצה הקפואה במיקרוגל וללחוץ על כפתור ההפעלה, לעומת עמידה במטבח וחיתוך ירקות למרק. אך אולי בהחלט היינו מוכנים לעשות את העבודה הכרוכה בהכנת מרק ביתי... אילו רק לא היינו עייפים ורעבים כל כך.
אוכל אמיתי, ביתי, מספק ובריא לא אמור לגזול חלק גדול מסדר היום בהכנתו, אך הוא בהחלט דורש תכנון ומעט מיומנות - בשלב הקניות, המחשבה על התפריט היומי\שבועי, ההיערכות לקחת ארוחת צהריים למקום הלימודים או העבודה, וההכנות המוקדמות שהופכות את הבישול עצמו למהיר וקל. הדבר כולל, למשל, השרייה של קטניות, הקפאת חומרי גלם במנות קטנות ומוכנות לבישול, או חיתוך ירקות מבעוד מועד. כך, כאשר מגיעים הביתה, אפשר פשוט לשים את הירקות החתוכים בתוך סיר, לכסותם במים רתוחים, להוסיף תבלינים ולהמתין שהמרק יהיה מוכן.
גם זה, כמובן, לוקח זמן, ולכן כדאי לתכנן מראש ארוחות מהירות-בישול - לדוגמא, מרק עדשים אדומות ובטטה או חזה עוף מוקפץ עם אורז וירקות הן ארוחות שיכולות להיות מוכנות תוך חצי שעה, לעומת חמין בקר עם שעועית שידרוש מספר שעות בישול. אצלנו בבית נוהגים לחתוך את חזה העוף לחתיכות קטנות, מיועדות במיוחד למוקפץ, ביום הקנייה. את פיסות העוף מפרידים לקופסאות קטנות, שכל אחת מהן מכילה כמות המספיקה בדיוק לתבשיל אחד. באופן זה אפילו אין צורך להפשיר את העוף - הוא נכנס לבישול היישר מן המקפיא. אם גם הירקות חתוכים והאורז מדוד מראש, כל מה שנשאר הוא לצקת מעט שמן ולהדליק את האש.
ניתן גם להכין מראש כמות גדולה יותר ולהקפיא ארוחות שלמות, או "מזון מהיר" ביתי כגון קופסאות קטנות של רוטב לפסטה - הרתיחו את הפסטה ואתם מסודרים.
את ה"חטאים הקטנים" שבתפריט נשמור לאירועים מיוחדים, לקינוח האהוב של סוף השבוע, ולמאכלים שממש אוהבים ונהנים מהם, ואוכלים מהם בכמות קטנה.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה