יום רביעי, 4 במאי 2016

בוקר טוב: מה לאכול בבוקר, אם בכלל?

כולנו גדלנו על האמירה כי "ארוחת בוקר היא הארוחה החשובה ביותר ביום". עבור אנשים רבים, ארוחת בוקר מזינה עשויה למלא תפקיד משמעותי בהגנה מפני פיתוי לאכילת-יתר במהלך היום. אולם אין זה נכון כי כל ארוחת בוקר שהיא, עדיפה על פני התחלת היום ללא אכילה כלל.

Image result for breakfast healthy

למעשה, הרבה "מאכלי ארוחת בוקר" פופולריים הינם לא בריאים בעליל. אלו כוללים דגני בוקר עתירי סוכר, שוקו מרוב הסוגים, חטיפי אנרגיה ויוגורטים ממותקים. מאכלים כאלו משבשים את איזון הסוכר בדם, מגבירים את תחושת הרעב העודף ולא תורמים במאומה לשמירה על בריאות ומשקל. אעז ואומר שעדיף לצאת מן הבית בלי לאכול, מאשר לאכול לארוחת בוקר קערת דגני בוקר או פנקייק עם סירופ. 

מומלץ מאוד שארוחת הבוקר תהיה בעלת מאזן מוצלח בין חלבונים, פחמימות ושומנים. ארוחה כזו תתרום לתחושת שובע לאורך זמן ותהווה חלק מהסך הכולל של הרגלי אכילה בריאים.

אז מה אוכלים?

אם יש זמן: חביתה או ביצה מקושקשת, סלט או ירקות חתוכים, שתי פרוסות לחם עם גבינה\טחינה\פסטו וכו'. 
או לחילופין: קערת קוואקר מבושל עם פירות יבשים, אפשר עם כפית דבש.

אם ממהרים: גביע יוגורט טבעי עם מעט פירות חתוכים, וכמה אגוזים בצד.

אם ממש ממהרים: אורזים מהערב ארוחת בוקר לקחת - כריך עם גבינה\סלט ביצים\טונה וירקות. ניתן לחמם בטוסטר לפני היציאה.

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה