יום שלישי, 12 באפריל 2016

כולסטרול: הפחד הלא מוצדק

במשך עשרות שנים, ניסו לשכנע את הציבור הרחב לצמצם כמה שיותר את צריכת הכולסטרול, בטענה שזה יגרום לירידה בשיעור מחלות לב וכלי דם. התוצאה הייתה תפריט משמים שקשה ביותר לעמוד בו – בעוד שלמעשה, לכולסטרול בתפריט יש השפעה מצומצמת ביותר על מאזן הכולסטרול בדם.

Image result for eggs dairy

בנוסף, חלק מהמזונות שהינם עתירי כולסטרול מכילים גם רמות גבוהות של רכיבי תזונה חיוניים – חלבון באיכות גבוהה, סידן, ויטמינים מסיסי שומן - והשאיפה להימנע מכולסטרול גרמה גם לירידתם של רכיבים אלו מהתפריט.

הנה כמה מהמזונות שנמנענו מהם במשך זמן רב מדי, בגל הפחד הלא מוצדק מכולסטרול:

1. ביצים – ביצים הן אחד המאכלים המזינים והאהובים ביותר עלי אדמות. חלבון הביצה הוא בעל ערך ביולוגי גבוה יותר מכל מקור חלבון אחר, ומאזן חומצות האמינו החיוניות בו מושלם. רוב רכיבי התזונה החיוניים שבביצה נמצאים דווקא בחלמון (יחד עם הכולסטרול), ולא בחלבון. חלמון הביצה עשיר בלוטאין וזיאקסנטין, אנטי-אוקסידנטים מועילים לראייה, וכמו כן ויטמין 12B, ריבופלאבין וכולין.

2. מוצרי חלב עתירי שומן – ספיגת סידן יעילה יותר ממוצרי חלב עתירי שומן. הסיבה לכך היא שויטמין D, המסיס בשומן, נמצא דווקא בחלק השומני ולא בחלב רזה. כ-30 גר' של גבינה קשה מכילים כ-20% מצריכת הסידן היומית המומלצת.

3. בשר אדום – בשר אדום הינו מקור חלבון איכותי ומכיל ברזל, 12B ורכיבי תזונה חיוניים אחרים.


שימו לב שאני ממליצה על המזונות הנ"ל אך ורק בצורה שאותה אני מגדירה אוכל אמיתי – לא מעובד, ללא תהליכים תעשייתיים. כלומר, בשר אדום טרי או קפוא, לא מעובד; מוצרי חלב שהופקו בתהליכים טבעיים, באופן אידיאלי מבעלי חיים שניזונים ממרעה טבעי; ביצי חופש וכו'. 

אין תגובות:

הוסף רשומת תגובה