בישול ביתי יכול להימשל לכלי רכב בו אתם נוסעים במסלול שיפור הרגלי התזונה שלכם. תזונה בריאה ואורח חיים בריא קשורים קשר הדוק לבישול בבית - שום אוכל תעשייתי מוכן, כמו גם מזון הנקנה בחוץ, לא יעניקו לכם את האיכות המצויה במאכלים ביתיים, פשוטים, עשויים ממרכיבים בסיסיים וטובים.
האם בישול ביתי בריא גוזל זמן רב? לא בהכרח, אם כי כמובן מי שתפריטו נשען במידה רבה על מזונות תעשייתיים\מהירים כן יידרש להשקיע מעט מעבר לרגיל. אך בעיקר מדובר בתכנון מראש: רשימת קניות, בחירה במאכלים אותם תרצו לבשל באותו שבוע, הכנות מוקדמות כגון השריית קטניות יום או יומיים מראש, וכו'. כמו כן יש להקפיד על צרכנות נבונה בעת עריכת הקניות.
המאכלים הבריאים ביותר הם פעמים רבות גם הפשוטים ביותר. לדוגמא, סיר גדול של מרק ירקות וקטניות מהווה מנה ראשונה משביעה, או ארוחה בפני עצמה, שעשויה להספיק לכמה ימים. מגש גדול של דגים בתנור יכול להתחלק לשתי מנות, כאשר אחת נאכלת באותו ערב והשנייה נודדת אל המקפיא, שם היא ממתינה לשעת כושר בה תזדקקו למנה עיקרית זמינה - רק לחמם ולהגיש.
הנה כמה טיפים נוספים לעבודה יעילה ומהנה יותר במטבח:
הקפידו על כלים פשוטים ונוחים - השוק מוצף במעבדי מזון, אופי לחם, קוצצים וקולפנים וסירים "מקצועיים" למיניהם, אך לרוב הבישול הינו פשוט ויעיל דווקא בכלים מוכרים ובסיסיים: סיר, מחבת, קרש חיתוך וכף ערבוב. בלנדר טוב עשוי להיות כלי שימושי מאוד, עבור חובבי השייקים או מכיני החומוס הביתי. חיסכו מקום בארונות ופנו משם כלים שאינכם משתמשים בהם.
שימרו על שטח פנוי - הקפידו שהשיש לא יהיה עמוס בכלים וציוד שונה, אלא יהווה משטח עבודה מרווח ונוח. היפכו את המטבח למקום שכיף להיות ולעבוד בו.
התמקדו ברכיבים בסיסיים ומתכונים שאינם מסובכים - אוכל אמיתי, כפי שאני מגדירה אותו, מכיל רכיבים בסיסיים בלבד (על כל שילוביהם): דגנים מלאים, קטניות, מוצרים מן החי (בשר, מוצרי חלב, ביצים, דגים), ירקות, פירות, שמנים ותבלינים - הכל באיכות הטובה ביותר שהנכם יכולים להרשות לעצמכם. ביחרו במתכונים שאינם דורשים שעות עבודה ארוכות ושלבים רבים ומסובכים, והרכיבו מהם את בסיס התפריט שלכם. שימרו לעצמכם את התענוג "להתפרע" עם מתכון חדש כאשר יש לכם זמן וחשק.
אין תגובות:
הוסף רשומת תגובה